Можливості реалізації спільних проєктів обговорили під час зустрічі з депутатом Вінницької обласної ради Євгеном Шаповаловим, котрий наразі працює з проєктом USAID “Економічна підтримка України”

115

Своє бачення перспектив співпраці висловлювали представники громадських організацій “Єврорегіон “Дністер”, “Україна-Польща-Німеччина”, Міжнародний сільськогосподарський кластер “Дністер”, “Медіа Центр”, СМОВ🤝🇺🇦
В умовах війни, коли росія обстрілює порти та блокує морські шляхи, побудова альтернативних логістичних маршрутів для вивозу агропродукції є дуже актуальним питанням. Про це розповів Євген Шаповалов. В цій ситуації також важливо мати партнерів в країнах Європи, які б, за потреби, допомагали вирішувати певні проблемні моменти. Голова “Єврорегіону “Дністер” Сергій Татусяк наголосив, що протягом багатьох років в їхній організації налагоджена плідна співпраця та успішне партнерство в численних країнах Європи.
«З огляду на продуктивні діалоги під час останнього форуму, який я відвідав, а це була 13-та щорічна зустріч платформи EGTC (Європейське угруповання територіального співробітництва), європейці дуже зацікавлені у партнерстві з Україною, – сказав він. – Вони вбачають великі перспективи нашого співробітництва».
На тлі дискусій щодо проблеми кліматичних змін кожна країна може зробити істотний внесок у побудову екологічно свідомого суспільства. Особливу роль в цій системі грає органічне землеробство. І Європа зацікавлена отримувати екологічно чисту продукцію, зокрема, й від українських виробників.
Панельну дискусію на тему «Міжнародний досвід: органіка, рівність та точне землеробство», яка вже 31-го жовтня відбудеться у Вінниці, анонсував заступник директора агрокластера “Дністер” Віталій Мережко:
«Захід стане місцем зустрічі експертів у галузі органічного та точного сільського господарства. Серед спікерів — міжнародні партнери кластера «Дністер» з Республіки Молдова та Іспанії. Вони принесуть унікальний погляд на глобальні питання сільського господарства».
Також на зустрічі торкнулись питань результативного міжнародного співробітництва у сфері освіти, молодіжних обмінів та розвитку громад.