Триває другий день регіональної конференції «Роль ОГС у належному врядуванні, прозорості та протидії корупції»

141

Триває другий день регіональної конференції «Роль ОГС у належному врядуванні, прозорості та протидії корупції» (Regional Conference «Role of CSOs in Good Governance, Transparency and Anti-corruption»).
Серед основних тем на сьогодні: доступ до інформації, розвиток молоді, державне фінансування, цифровізація, боротьба з корупцією у сфері освіти та охорони здоров’я. Своїми напрацюваннями та думками ділились представники з Молдови, Грузії, Білорусі, Азербайджану та України.
Представниця «Єврорегіону «Дністер»» Діана Праведна розповіла про теперішні виклики щодо доступу до інформації, принципи роботи влади різних рівнів та медіа. Одним із важливих питань була й інформаційна війна через повномасштабне вторгнення рф в Україну.
«Незважаючи на виклики, з якими ми постійно стикаємося, важливо пам’ятати, що кожен з нас працює на своєму напрямку та бореться за інформаційну правду та об’єктивність. Ми зобов’язані залишатися об’єднаними, щоб ефективно долати будь-які перешкоди. Лише разом можемо забезпечити доступ до інформації та правди. Тому дякую усім за підтримку у цій справі та допомогу Україні!».
Конференція організована за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, проєкт «Зміцнення громадянського суспільства в краі‌нах Східного партнерства».