У місті Бєльци, Молдова, триває перший день регіональної конференції «Роль ОГС у належному врядуванні, прозорості та протидії корупції»

133

У місті Бєльци, Молдова, триває перший день регіональної конференції «Роль ОГС у належному врядуванні, прозорості та протидії корупції» (Regional Conference «Role of CSOs in Good Governance, Transparency and Anti-corruption»).
На міжнародному заході присутні представники різних країн: Вірменії, Грузії, Азербайджану, Німеччини, Молдови та четверо представників з України. Єврорегіон “Дністер” на конференції представляє комунікаційна менеджерка Діана Праведна.
Під час панельних дискусій першого дня наголосили на важливості розробки принципів з протидії корупції, знайдення рішень їх подолання, пошуку партнерів для реалізації спільних проєктів.
Спікери поділились своїми міркуваннями з приводу того, що корупція призупиняє розвиток держави та, відповідно, й економіки. Також Др. Томас Мейер, директор проєкту «Зміцнення громадянського суспільства в краі‌нах Східного партнерства», Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, зауважив: “Східне партнерство знаходиться в активній динаміці і наразі активно розвивається співпраця з Україною. Відтак, координується багатостороннє співробітництво”.
Конференція організована за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, проєкт «Зміцнення громадянського суспільства в краі‌нах Східного партнерства».