Єврорегіон “Дністер” продовжує співпрацю з Єдінецьким районом Республіки Молдова

86

Делегація Єврорегіону “Дністер” під час робочої поїздки до Молдови провела робочу зустріч з очільником Єдінецького районуМиколаєм Мельником. Говорили про досягнення Єврорегіону та Єдінецького району у сфері транскордої співпраці, окреслили шляхи майбутньої взаємодії та поділилися планами на майбутнє.

Єврорегіон “Дністер” тривалий час підтримує добросусідські та партнерські стосунки з Єдінецьким районом. Голова організації, Сергій Татусяк висловив сподівання, що з часом ця співпраця розвиватиметься і ставатиме міцнішою.

«Головною місією створення Єврорегіону «Дністер» було налагодження співпраці між територіальними громадами Вінниччини та Республіки Молдови. В решті решт, ми значно розширили наші кордони, тому що з Української сторони маємо підписані угоди про співпрацю з районами Хмельницької і Чернівецької області, – розповів директор Єврорегіону Микола Радіонов. – Ми залучаємо до співпраці нові громади з Республіки Молдова. Зокрема це і Ришкани, і Єдінец. Нам дуже цікаво вивчити досвід цих районів з питань розвитку місцевого самоврядування і місцевих ініціатив».