22 вересня гніванчани відсвяткували День міста та відкриття Тижня сталої енергії

65

22 вересня гніванчани відсвяткували 390-річницю з дня заснування міста Гнівань. Цьогоріч свято Дня міста вдруге відбулося разом із відкриттям Тижня сталої енергії.

Тиждень сталої енергії проходить вперше у м. Гнівань протягом 22-28 вересня у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

 

Святкові заходи розпочалися о 11:00 з дитячого містечка від Ресторанного комплексу «Прем’єр».
Святкування продовжилося велопробігом «ВелоEnergy», в якому взяло участь близько 150 учасників різних вікових категорій. Колона учасників велопробігу на чолі із міським головою Володимиром Кулешовим, головою ГО «Гніванчани» Анатолієм Дроздом, представником ГО «Єврорегіон «Дністер» Андрієм Кавунцем та вуйтом гміни-побратима Сухи Ляс Гжегожем Войтера здійснили велоподорож містом загальною протяжністю близько 15 км.

Усі без виключення учасники велопробігу стали учасниками вечірнього розіграшу 10 цінних призів, головний з яких – сучасний спортивний велосипед. Найстаршою учасницею велопробігу виявилася Віра Трохимівна, а наймолодшою – 4-х річна Карина Снігур. Вони отримали додаткові гарантовані подарунки.

О 15:00 у Музичній школі розпочався перший святковий концерт, де з Днем міста Гнівань усіх вітали юнні талановиті артисти та колективи.

Далі святкова концертна програма продовжилася танцювальним флешмобом учнів НВК “ЗШ І-ІІІ ст. – гімназія №2” на головній площі міста. З Днем народження міста та відкриттям Тижня сталої енергії вітали піснями та танцями творчі колективи і артисти Гніванської ОТГ. Поруч зі сценою для гостей працювали розважальні локації, агенція швидкого одкуження від ГО «Центр промінь Надії», польова кухня зі свинею на вертелі у «головній ролі» від «Органік-Д», які безкоштовно частували усіх бажаючих. Окрему увагу дітей та дорослих привернув інтерактивний стенд від ініціативи Європейського Союзу EU4Energy, де була можливість випробувати свої знання про енергоефективність та енергозбереження у формі ігор та завдань.

Згодом розпочалася урочиста церемонія відкриття свята з вітального слова Гніванського міського голови Володимира Кулешова. Естафету вітань продовжили польська делегація партнерської гміни Сухи Ляс на чолі із вуйтом Гжегожем Войтера, представник ГО «Єврорегіон «Дністер» Андрій Кавунець. Вони побажали місту подальшого розвитку, нових можливостей та здобутків у розбудові міста та громади в цілому.

Під час святкового концерту усіх присутніх пригостили смачним короваєм, який являється символом благополуччя та здоров’я. Також було нагороджено усіх переможців міського творчого конкурсу «Гніванська ОТГ без сміття – запорука чистого майбутнього» у трьох вікових категоріях.

Вшанували пам’ять і полеглих героїв АТО Олександра Вапняра та Петра Шептицького, героя війни в Афганістані Василя Телячука, вручивши батькам квіти та короваї.

Вже вкотре на гніванчан та гостей свята у рамках лотереї «Щасливий дзвінок» чекали подарунки від міського голови Володимира Кулешова та міської ради, від членів громадської організації «Гніванчани» та особисто Анатолія Дрозда, директора ТОВ «Гніванський гранітний кар’єр» Віктора Берещука, компаній «ЯСКО» та «Viknar’off». У святковому розіграші взяли участь понад 2000 учасників, і серед них було розіграно дороговартісні призи, головним з яких став холодильник від міського голови.

Родзинкою свята став виступ спеціально запрошеного гостя – гурту «Larus», які запалювали та розважали публіку українськими хітами та подарували масу позитивних емоцій присутнім. Завершенням свята стала дискотека для всіх бажаючих на площі біля ресторану «Прем’єр».