У рамках проекту енергоефективності та енергозбереженню навчали мешканців багатоквартирних будинків м. Гнівань

130

У рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» 2-3 листопада у м. Гнівань відбувся черговий тренінг на тему «Енергоефективність та енергозбереження для багатоквартирних будинків».

Учасниками навчання стали мешканці багатоквартирних будинків та представники існуючих ОСББ м. Гнівань.
У своєму вітальному слові міський голова Володимир Кулешов розповів наступне: «Проект є найбільшим у сфері енергоефективності у Вінницькій області. Його головним компонентом є комплексна термомодернізація 4-х муніципальних дитячих садочків. Також одним із завдань проекту є сприяння підвищенню енергоефективності в усіх секторах міста, тому цей тренінг є важливим інформаційним компонентом».

«Гніванська ОТГ ефективно розвивається у тому числі завдяки активним комунікаціям та співпраці з партнерами. Цей проект є яскравим прикладом та результатом співпраці Гніванської міської ради з Єврорегіоном «Дністер», – зазначив голова Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк.

У рамках тренінгу учасники ознайомилися із сучасними принципами та методами підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків, раціональним використанням енергоресурсів, економічною вигодою від їх застосування.

«Також велику зацікавленість та обговорення серед учасників викликали теми організації і управління ОСББ. Незважаючи на те, що можливість створення ОСББ існує в Україні з 1998 року, якісна методична і юридична підтримка досі необхідна мешканцям різних міст країни», розповіла тренерка Ельвіра Мрясова.
«Важливим інструментом фінансової підтримки впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках м. Гнівань стане функціонування Муніципального фонду енергоефективності, що планується у рамках проекту на третьому році реалізації. Фонд щорічно на конкурсній основі співфінансуватиме такі заходи.», – прокоментувала керуюча справи виконкому Оксана Поштар.