2 жовтня у Києві відбулося засідання Ради з питань закордонних справ (Foreign Affairs Council)

130

2 жовтня у Києві відбулося засідання Ради з питань закордонних справ (Foreign Affairs Council). Вперше таке засідання було скликане поза межами ЄС, в Україні – країні-майбутньому члені Євросоюзу, країні, яка вже понад рік бореться за свободу: своєї землі й Європи.
«Прибувши до Києва, міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу надіслали потужний сигнал солідарності й підтримки України перед лицем цієї несправедливої та незаконної війни», – підкреслив Виссокий представник ЄС Жозеп Боррель на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
Напередодні засідання Ради, Високий представник ЄС відвідав Одесу.
«Перетворення на мішені церков, об’єктів культурної спадщини, портів, де здійснюється експорт продовольства для людей з усього світу, що голодують – говорить багато про справжню сутність так званої «спеціальної військової операції», яку Путін веде проти народу України, який чинить опір з неймовірною хоробрістю», – додав він.
Спільно із Президентом Зеленським Високий представник Боррель вшанував пам’ять полеглих захисників України і висловив підтримку тим, хто зараз захищає країну від безпідставної агресії Росії.
🇺🇦