У Калинівському технологічному фаховому коледжі пройшов тренінг психоемоційного розвантаження

46

У Калинівському технологічному фаховому коледжі пройшов тренінг психоемоційного розвантаження. Участь у заході взяли молодь громади, зокрема, колектив та студенти закладу. Тренінг організувала Спілка молодіжних організацій Вінниччини в рамках проєкту «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів» в партнерстві з Euroregion “Dniester”🤝
👋🏻На початку усі мали змогу познайомитись, поділитись власними очікуваннями та за допомогою анкетування оцінити свій емоційний стан. Також вони висловлювали думку, що «хочеться зупинитись та заспокоїтись, взяти паузу на перепочинок».
🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️«Спочатку учасникам було складно відкритись оточуючим. Хоча з деякими людьми була знайома раніше, та все рівно потрібно було перейти межу комфорту. Спокійніше стало, коли почались активності. Тоді ми могли і самі побути в ролі психологів, працювали в командах та вчились висловлювати власні емоції», – ділиться враженнями одна з учасниць тренінгу.
Те, що тренінги психоемоційного розвантаження допомагають молоді засвоїти стратегії саморегуляції та відповідати на стрес конструктивним чином, підтверджує психологиня проєкту. Вона пояснює, що це допомагає їм зберігати психічне здоров’я, підвищує рівень самосвідомості та робить їх більш адаптивними до викликів сучасного життя.
Проєкт реалізовується Спілкою молодіжних організацій Вінниччини в партнерстві з ГО «Єврорегіон «Дністер» за фінансової підтримки Чорноморського трасту регіонального співробітництва (Black Sea Trust) Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund).