Європейський Союз надасть Україні 214 автобусів для безпечного перевезення українських дітей до шкіл

104

Пожертви у вигляді автобусів надали одинадцять країн-членів ЄС: Франція, Естонія, Іспанія, Швеція, Фінляндія, Німеччина, Польща, Словенія, Люксембург, Австрія та Чехія.
“Ми також виділяємо 14 мільйонів євро на закупівлю шкільних автобусів – 65 автобусів вже в дорозі, і ще більше буде доставлено”, – йдеться в прес-релізі Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та розширення ЄС. “Безпечний доступ до освіти дасть українським дітям краще майбутнє, розвине їхній потенціал та відновить відчуття нормального життя та безпеки”.
Європейська Комісія закликала державні та приватні організації в ЄС та за його межами об’єднати зусилля та проявити солідарність, пожертвувавши автобуси, які необхідні для безпечного повернення українських дітей до своїх шкіл.
Потенційні донори все ще можуть зробити це через Механізм цивільного захисту ЄС (UCPM), який відіграє вирішальну роль у спрямуванні термінової допомоги Україні, включаючи продовольство, житло, лікарняне обладнання, машини швидкої допомоги, пожежні машини та багато іншого.