Заступниця голови Єврорегіону “Дністер” Світлана Пустовіт у складі незалежної делегації українських жінок в ООН взяла участь у дискусійній панелі з Генеральним Секретарем ООН

108

Заступниця голови Єврорегіону “Дністер” Світлана Пустовіт у складі незалежної делегації українських жінок в ООН взяла участь у дискусійній панелі з Генеральним Секретарем ООН Антоніу Гуттеришом на 67 Комісії ООН зі становища жінок.

На заході піднімалися питання рівності, можливостей, діджиталізації майданчиків освіти, доступності інформації, працевлаштування для жінок.
Світлана Саламатова, яка очолює незалежну делегацію українських жінок в ООН, виступила з промовою про стан українських біженців закордоном, значна частина яких – жінки та діти.
Очільниця делегації наголосила, що кількість українських біженців, внаслідок російської збройної агресії, є найбільшою з часів Другої світової війни. Генеральний Секретар ООН пообіцяв докласти максимум зусиль для покращення становища українських жінок та пообіцяв подальшу підтримку.