У Вінниці команди сільських і селищних ОТГ знову зустрілись на обласних іграх

94

Товариство започаткувало «Обласні спортивні ігри Вінниччини для сільских та селищних ОТГ» три роки тому і з тих пір вони проводяться щорічно. Цього разу змагання присвячені 70-річчу з дня створення ФСТ «Колос», повідомляє «Інформаційна Віниччина».

bfMIcl38

Тривають спортивні ігри з 14 по 16 серпня і проходять на базі на спортивно-оздоровчій базі «Колос». Сьогодні, 15 серпня, відбулося урочисте відкриття заходу за участі великої кількості почесних гостей та представників оргкомітету: Сергія Борзова, очільника Вінницької ОДА, Ірини Борзової, народної депутатки України IX скликання, Олександра Мендуся, голови ВТО ВФСТ «Колос», Сергія Чернявського, начальника управління фізичної культури і спорту Вінницької ОДА, Хникіна Павла, голови відділення НОК України у Вінницькій області, Сергія Татусяка, голови ВФСТ «Колос», його заступників Вадим Мохника, Миколи Радіонова та Світлани Коновалової, а також голів об’єднаних територіальних громад.

jvnqK8KY

Урочисто піднімав прапор представник переможців минулорічних змагань – Северинівської ОТГ.

«Дуже радий, що саме «Колос» проводить такі змагання. Всім бажаю перемоги і хочу привітати спортивне товариство з днем народження – бажаю розвиватись і долучати більше громад до своєї діяльності», – висловився Сергій Борзов, вітаючи присутніх на заході.

xqxScEOc

Ірина Борзова окремо привітала учасників Літинської та Северинівської ОТГ як народний депутат 14 округу, куди входять ці громади.

«Спорт починається з кожного з вас. Україна починається з кожного з вас. Сила волі, здорових дух – з вас. Давайте разом будемо розвивати спорт», – додала вона.

FlkksxcQ

«Ми – спортивна громада України. 70-річний ювілей, сьогоднішні змагання, День незалежності України – це ті дати, які сьогодні дозволяють нам згадати славні традиції спортивного товариства «Колос», – звернувся до учасників та оргкомітету Олександр Мендусь. – Оздоровлення та олімпійські вершини – все це об’єднала наша організація, піклуючись про масовий спорт і виховуючи професійних спортсменів, які досягають вершин в Україні та за кордоном».

p4l01RAw

Дівчата в українських національних костюмах привітали команди громад запашними короваями, а народний співак України Станіслав Городинський – чарівними піснями у своєму виконанні.

KURFSRnY

Цього року у змаганнях беруть участь 12 ОТГ – Бабчинська, Дашівська, Оратівська, Жданівська, Тростянецька, Студенянська, Літинська, Джулинська, Лука-Мелешківська, Махнівська, Северинівська та Вапнярська. Учасники команд змагаються у таких видах спорту, як футзал, шахи, шахмати, волейбол, настільний теніс, перетягування канату та гирьовий спорт.

j-dMPr0Q

Організатори Обласних ігор вважають, що цей захід надзвичайно важливий для громад – одним з основних завдань їх роботи має бути залучення жителів до занять фізичною культурою і спорту. «ОТГ формують основу нашої держави. Заможна і здорова громада – сильна Україна», – пояснили вони.

Фото: Валентин Вінницький.