Громадська організація Єврорегіон «Дністер» 27.09.2020 року в рамках реалізації проекту «Вінниччина – територія здоров’я» організувала перший прес-тур

81

Очолив делегацію, до складу якої ввійшли представники міських та регіональних ЗМІ голова Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк. Спільно з керівництвом партнерської організації ВТО ВФСТ «Колос», яка активно пропагує здоровий спосіб життя та розвиток спорту в регіоні учасники зустрілись з Ольгою Боровською, заступницею Жмеринського міського голови з гуманітарних питань та Вячеславом Малюшицьким, головним спеціалістом з питань спорту Жмеринської міської ради, які радо продемонстрували спортивну інфраструктуру міста та перспективи розвитку масового спорту та оздоровлення жителів громади.

Журналістів приємно вразив басейн Жмеринської міської дитячо-юнацької спортивної школи та Мотузковий парк «Екстрим», який є спортивно-розважальним комплексом для дітей та дорослих.

Далі делегація відвідала Станіславчицьку ОТГ, яка поступається спортивною інфраструктурою, але ніяк не планами та амбіціями на розвиток спортивно-масової роботи в громаді. Як зазначив голова громади Володимир Перепичай, ті ОТГ які були центрами районів у виграшному становищі з іншими сільськими і селищними ОТГ. Це потрібно врахувати при формуванні державного бюджету, з якого має виділятися субвенція на вирівнювання даної ситуації.

В програмі прес-туру було відвідування Шаргородської загальноосвітньої школи-гімназії, де журналісти ознайомилися з досвідом роботи спортивної інфраструктури як для учнів закладу так і мешканців навколишніх сіл в позаурочний час. ЗМІ моли задати запитання директору гімназії Дубчак Зінаїді, голові Шаргородської РДА Щуру Юрію та депутату Вінницької обласної ради Солянику Вадиму. Всі виступаючі зійшлися на думці, що розвиток оздоровлення населення це спільна справа влади, громади та бізнесу.

Серйозною проблемою району є введення в експлуатацію Шаргородської РДЮСШ, де завершення потребують басейн, встановлення власної котельні та системи опалення, енергозбереження та внутрішні ремонтні роботи на суму біля 50 млн.грн.

Однією з найкращих споруд міста і району є стадіон «Колос». Саме в цей день за шаленої підтримки вболівальників тут відбувся фінал аматорської футбольної ліги ФСТ «Колос» між командами господарів та с.Селище Тиврівського району.

 

Нагадаємо, що проєкт реалізується Єврорегіоном «Дністер» спільно з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації в рамках конкурсу проектів інститутів громадянського суспільства, фінансування на які надається з обласного бюджету.