В рамках проекту м.Гнівань розпочато проектування капітального ремонту та термомодернізації дошкільних навчальних закладів

66

У липні 2019 рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» розпочато роботи щодо виготовлення проектно-кошторисних документацій капітальних ремонтів і комплексної термомодернізації будівель дошкільних навчальних закладів №1,3 та 5.

Підрядними організаціями для виконання таких робіт стали приватні підприємства “БМУ-5б”, “Експертний центр територіального розвитку» та «СБ-Стандарт” відповідно.

Фахівці підрядних організацій для кожного об’єкта виконають проектування заміни системи опалення, котельного обладнання та теплотраси; встановлення нових енергозберігаючих вікон з підвищеним коефіцієнтом опору теплопередачі; утеплення фасаду, цоколя, підвального і горищного перекриттів; заміни покриття даху на металочерепицю; заміни внутрішнього освітлення на нове з використанням LED-технологій; розробки нової вентиляційної системи з рекуперацією тепла згідно діючих санітарних норм.

Всі елементи проектування будуть здійснюватися відповідно до діючих нормативних документів, державних будівельних норм і з використанням кращих європейських практик.

Виготовлення проектно-кошторисних документації є черговим підготовчим етапом до проведення будівельних робіт, початок яких заплановано у 2020 році.

Нагадуємо, що з травня 2018 у рамках інфраструктурного компоненту проекту реалізовані початкові енергоаудити і технічні обстеження 4-х будівель муніципальних дошкільних навчальних закладів.

Проект фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy і Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Проект реалізується Гніванською міською радою в партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон« Дністер».