У Вінниці пройшла зустріч між представниками громадськості та влади

90

у Вінниці відбулась дуже важлива зустріч між представниками громадськості та влади. Керівництво департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку, в особі керівника департаменту Ігоря Цехановського та начальниці управління міжнародного співробітництва та інвестицій Олени Ліпач, обговорили з головою Єврорегіону «Дністер» Сергієм Татусяком та представниками ще декількох громадських організацій питання ефективної співпраці.
«Міжнародний агрокластер «Дністер», Єврорегіон «Дністер», спортивне товариство «Колос», МГО «Україна – Польща – Німеччина», MEDIA Center UA та Спілка Молодіжних Організацій Вінниччини – це консорціум, який сьогодні активно займається впровадженням нових форм та методів розвитку відповідно до європейських стандартів. Ефективна співпраця цих організацій з департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку принесла б велику користь усій області, адже ми переслідуємо одні й ті самі цілі та цінності», – переконаний голова Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк.
Під час зустрічі, зокрема, підіймали питання активізації роботи з органами місцевого самоврядування, написання міжнародних проєктів та інформаційного висвітлення діяльності департаменту.
На думку Ігоря Цехановського, Вінницькій області наразі важче отримувати гранти від міжнародних партнерів через те, що їхня увага сьогодні акцентується на прифронтові та прикордонні території:
«Нам треба прикладати подвійні зусилля для того, щоб взяти участь в тих проєктах, до яких ми однозначно доросли, але не можемо це зробити через повномасштабну війну та географічне розташування області».
Сьогоднішня зустріч була досить продуктивною, адже за її підсумками представники департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку і представники громадських організацій напрацювали конкретні ідеї для подальшої співпраці.