Історичний прогрес: Україна отримала зелене світло для переговорів про членство в ЄС

77

Цього тижня Європейська Комісія рекомендувала розпочати переговори про членство України в ЄС. Рекомендація, яка міститься у щорічному звіті Комісії про розширення ЄС, супроводжується низкою умов щодо подальшого прогресу в таких питаннях, як права меншин та боротьба з корупцією. Тепер все готово для офіційного підтвердження, коли лідери ЄС зберуться в грудні.
Рішення Європейської Комісії було сприйнято в Києві як важлива віха в прагненні України приєднатися до Європейського Союзу. Президент України Володимир Зеленський привітав цю новину як “сильний та історичний крок, який прокладає шлях до сильнішого ЄС, членом якого є Україна”. Тим часом Міністерство закордонних справ України заявило, що країна повертається до свого європейського коріння.
Звичайно, початок переговорів про вступ не означає, що Україні вже гарантовано членство в ЄС. Навпаки, попереду довгий шлях, позначений численними бюрократичними перепонами та вимогами щодо подальшого прийняття Україною норм ЄС. Тим не менш, зелене світло для переговорів про членство, надане цього тижня, є справді історичним прогресом у той час, коли українці борються за свою незалежність і право обирати європейське майбутнє.