З 19 по 21 квітня 2023 року в Теоретичному ліцеї імені «Михайла Коцюбинського», у Кишиневі проходила республіканська олімпіада з української мови та літератури, в якій взяли участь 46 учнів 9-12 класів

107

Цими весняними днями з 19 по 21 квітня 2023 року в Теоретичному ліцеї імені «Михайла Коцюбинського», у Кишиневі проходила республіканська олімпіада з української мови та літератури, в якій взяли участь 46 учнів 9-12 класів, які люблять, вивчають, плекають рідне слово.

На церемонії відкриття олімпіади були присутні Адріана Казаку, державний секретар Міністерства освіти і науки, Олеся Юрченко, перший секретар Посольства України в Республіці Молдова, представники українських етнокультурних організацій Республіки Молдова.

У своєму привітанні Адріана Казаку відзначила переваги безперервного навчання улюблених предметів та важливу роль вчителів у підготовці учнів до шкільних олімпіад.
Республіканська олімпіада з української мови та літератури організована Національним агентством з питань навчальних програм та оцінювання при Міністерстві освіти та науки та включена до переліку 21 республіканської олімпіади та конкурсу, які проводяться з 17 лютого по 22 травня 2023 року.

Сьогодні, 21 квітня відбулося урочисте закриття олімпіади, на якому були оголошені імена кращих знавців української мови та літератури.

Від імені Посольства України в Республіці Молдова, кожен переможець отримав Грамоти та пам’ятні призи.

Віталій Іванович МРУГ від імені Української Громади Республіки Молдова та Єврорегіону «ДНІСТЕР» висловив слова подяки учням за їхнє прагнення до вивчення мови, за збереження і тепле ставлення до традицій та свого коріння, відзначив переможців, а також вручив їм грошові премії.