Фінішна пряма капітального ремонту і термомодернізації ДНЗ №3 у рамках проєкту ЄС

102

Дошкільний навчальний заклад №3 один із 4-х дитячих садків міста Гнівань, де заплановано впровадження енергоефективних заходів у рамках проєкту за підтримки ЄС «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Цей заклад став першим, у якому будівельні роботи добігають кінця. 23 березня проміжні результати та план завершення робіт обговорили учасники виїзної наради, а саме представники міської ради, громадськості, адміністрації закладу, команди проекту, підрядника, авторського та технічного нагляду.

«Як приємно бачити уже перші явні результати проекту, до яких ми з командою йшли довгих 5 років. Такі теплі, естетичні та яскраві кімнати. Це буде казковий дитячий садок! Впевнений такі комфортні умови високо оцінять наші вихованці, їх батьки та педагоги», – коментує міський голова Володимир Кулешов.

Наразі будівельні роботи у дитячому садку №3 знаходяться на етапі завершення внутрішнього ремонту, будівелькам необхідний буквально тиждень аби їх закінчити. Нагадуємо, що у закладі раніше уже виконали монтаж нових енергоефективних вікон та дверей, системи опалення та вентиляції. Далі розпочали виконувати комплексний внутрішній ремонт, а саме заміну підлоги на керамічну плитку у загальних приміщеннях та ламінат у кімнатах, вирівнювання та оздоблення стін, монтаж нової стелі із енергозберігаючими  ЛЕД-світильниками.

Серед зовнішніх робіт будівельниками залишилося виконати декоративне оздоблення уже утепленого фасаду та встановити вуличні світильники із сонячними панелями. Окрім цього, благоустрій території садка, а саме влаштування мережі тротуарних доріжок, обіцяють здійснити місцеві підприємці та спонсори. Такий комплекс зовнішніх будівельних робіт займе ще кілька тижнів за умови настання сприятливих погодних умов.

Нагадуємо, що будівельні роботи із термомодернізації будівлі паралельно тривають у ДНЗ №1, площа якого майже удвічі більша. Також наступними об’єктами проекту стануть дитячий садок №4 та №5 м.Гнівань. Наразі команда проєкту здійснює організаційну підготовку.

Проєкт «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

 

Слідкуйте за новинами проєкту на сайті та у соціальних мережах за посиланнями:

www.gnivan-miskrada.gov.ua/more_news2/

www.facebook.com/energyefficienthnivan/

www.instagram.com/energy_hnivan/