Делегація Єврорегіону “Дністер” взяла участь в роботі V Європейського конгресу місцевого самоврядування у Кракові

86

Делегація Єврорегіону «Дністер» на чолі з Сергієм Татусяком та Вишгородського району, Київської області, яку представляли Ростислав Кириченко, голова Вишгородської районної ради, Радіон Старенький сільський голова с.Нові Петрівці, Терентьєв Олександр, радник голови Вишгородської районної ради, Якимчук Михайло та Кожанов Костянтин, депутати Вишгородської районної ради, взяла участь в роботі V Європейського конгресу місцевого самоврядування, який відбувся 8-9 квітня 2019 року в Кракові, Республіка Польща. До складу дулегації Єврорегіону також ввійшли Микола Радіонов, директор Єврорегіону «Дністер», Світлана Пустовіт, заступник директора, Ольга Слободяник, менеджер проектів, Кирилюк Віталій,  заступник голови правління Вінницької облспоживспілки, Трач Оксана, секретар Тульчинської міської ради, Трач Людмила, заступник директора  з виховної роботи Ганнопільської ЗШ І-ІІІ ступенів Тульчинської міської ради, Заячковський Володимир, директор Державного вищого навчального закладу «Могилів-Подільський монтажно-економічний коледж».

Європейський Конгрес місцевого самоврядування є місцем зустрічі керівників місцевих органів влади, представників державних органів влади, науки та бізнесу. «Місцеве самоврядування – разом до майбутнього» – гасло цьогорічного конгресу. Під час двох днів заходу учасники з Польщі та з закордону обговорили роль транскордонного та міжнародного співробітництва, місцеві ініціативи та побудову спільного майбутнього.

Цього року Сергій Татусяк, голова Єврорегіону «Дністер» та МГО «Україна-Польща-Німеччина», був модератором панельної дискусії “Транскордонні проекти як спосіб оживити соціальну і економічну співпрацю!”. Під час обговорення він поділився досвідом роботи Єврорегіону та МГО «Україна-Польща-Німеччина» (МГО «УПН»), розвитку транскордонної співпраці та якою дієвою є «народна дипломатія» на міжнародній арені. Спікерами в дискусії виступили: Богуслав Ваксмудндзскі, голова Єврорегіону Татри, Олег Дубіш, віцеголова Польсько-української Торгово-промислової палати Бірджіта Еріксон, експерт Східнонорвезького Дослідницького Інституту, Крістіан Футач, голова агенції регіонального розвитку Хорватії, Ева Олссон, директор центру регіонального розвитку Швеції. До обговорення долучилась Іва Купрешек, президент агенції регіонального розвитку Боснії та Герцеговини.

Окрім цього, як і в попередні роки, ми облаштували інформаційний стенд, де учасники Конгресу могли краще дізнатися про діяльність Євроергіону «Дністер» та МГО «УПН».

Делегація  Єврорегіону «Дністер» та Вишгородського району протягом двох днів брали активну участь в дискусійних панелях присвяченим розвитку місцевого самоврядування, інвестиціям, освіті та туризму.