Міністр закордонних справ Республіки Молдова Юрій Лянке провів засідання Національного комітету по боротьбі з торгівлею людьми

125

До порядку денного засідання були включені рекомендації доповіді Групи експертів з питань протидії торгівлі людьми, прийнятої Комітетом Регіонів 11 червня 2012 року у Страсбурзі та доповіді про торгівлю людьми у світі опублікованої 19 червня 2012 року Державним департаментом США.

Дотримуючись цих рекомендацій, молдавська влада повинна доповнити та привести в дію викладені пункти в Національному плані щодо запобігання та боротьби з торгівлею людьми на 2012-2013 роки. А також проводити національну політику щодо запобігання та боротьби з торгівлею людьми у відповідність до рекомендацій даних двох доповідей та з міжнародними стандартами.

Голова Національного комітету боротьби з торгівлею людьми Юріє Лянке представив результати Молдови протягом першої половини 2012 року в галузі запобігання та боротьби з торгівлею “живим товаром” через парадигму 4PS (запобігання, захист, переслідування, партнерство).

У контексті реформи МВС Республіки Молдова та міжнародних вимог було подано інформативну записку про дії, які необхідно зробити для інституційного зміцнення Центру боротьби з торгівлею людьми.

Крім того, було надано інформацію про заходи, вжиті Генеральною прокуратурою щодо боротьби з торгівлею людьми, зокрема про розслідування випадків причетності державних чиновників до скоєння злочинів та про зобов’язання відповідно до рекомендацій міжнародних доповідей.