Вінничани представляли подільську творчість в селі Міхейлень (Республіка Молдова) на 7 Міжнародному фестивалі килимів.

147

На фестивалі були представлені майстерні роботи спеціалістів з Державного історико-культурного заповідника «Буша», а саме килимарство, ткацтво, різьба по дереву, гончарство. Серед значних майстрів особливу увагу посіли: гончариня Ольга Цибуля, майстер з різьби по дереву Анатолій Лук’янчин, майстер вишивки та ткацтва Алла Болгарська. Очолювала делегацію виконуюча обов’язки директора державного історико-культурного заповідника «Буша» Ірина Захарчук.

Майтри представили свої роботи у неординарний спосіб, зробивши з килимів фотозону, яка користувалася популярністю своїм незвичним орнаментом.

Українська делегація також ділилися з молдавськими друзями українськими традиціями та звичаями народного ремесла. Акцент робився на такому ремеслі, як ткацтво.

Подільські майстри також проводили майстер-клас з виготовлення та оздоблення килимів на верстаті. Разом з тим, подільська делегація залюбки вивчала досвід з ткацтва своїх молдавських колег та мають на меті подальше співробітництво у спільному ремеслі.