Зустріч голови Єврорегіону “Дністер” та Президента Ясського повіту

147
Понад 10 років Вінниччина має дружні контакти з Ясським повітом (Румунія) та 9 років співпраці між Єврорегіоном «Дністер» та Єврорегіоном «Сірет-Прут-Ністру». Багато цікавих ініціатив та проектів було реалізовано. Серед них міжнародні економічні та наукові форуми, агровиставки, молодіжні обміни та стажування, презентація Вінниччини та Ясського повіту в Австрії, яку організували спільно з Крістіаном Адомніцеєм, Президентом м.Ясси, участь в Міжнародних Європейських форумах, спільні грантові проекти. Про це та нові перспективні напрямки говорили сьогодні під час зустрічі голова Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк та Президент Ясського повіту Олексій Костел під час офіційного візиту керівника Єврорегіону до м.Ясси. На зустрічі були також присутні віце-мер міста Ясси Даніель Журавле, виконавчий директор «Eastern Marketing Insights» Аліна Чорній та Джіджі Фрунца.
В рамках зустрічі сторони ділились досвідом співпраці та обговорили варіанти продовження співробітництва, враховуючи війну в Україні та ситуацію, яка загалом складається в Європі.
«Ми мали гарні проекти, які сприяли зміцненню дружніх відносин між Вінниччиною та Яссами. Головне наше завдання на сьогодні – об’єднання зусиль задля спільної перемоги. Ми відчуваємо сильну підтримку від наших друзів з Румунії. Вони з самого початку війни підтримали Україну, прихистили в себе наших земляків, які втратили житло, роботу та, рятуючи свої життя, знайшли прихисток в наших сусідів. Під час розмови Президент та віце-президент Ясського повіту повідомили про можливість й надалі приймати українських біженців, де вони отримають допомогу від повіту та європейських донорів», – зазначив Сергій Татусяк.
Також під час зустрічі румунські партнери запевнили, що готові продовжити надавати гуманітарну допомогу Україні, почати нові та продовжити вже існуючі ініціативи.
Співпраця продовжиться не лише в соціальному напрямку, а й буде активно впроваджуватись в економічній сфері. В рамках співпраці з Єврорегіоном та Міжнародним агрокластером «Дністер» буде активно надаватись підтримка та сприяння у збуті своєї продукції українським сільгоспвиробникам. Наразі йдуть перемовини з міжнародними фондами, які готові підтримати українських товаровиробників у важкий для України час.
«Щиро дякую нашим друзям та партнерам Аліні Чорній та Тудору Жіжіє за їх підтримку та допомогу», – сказав Сергій Татусяк.