Єврорегіон «Дністер» доєднається до екопроєкту «Мільйон дерев за одну годину»

90

Відповідний Меморандум було підписано 24 лютого під час презентації Всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України». Організаторами проєкту виступають Національний проект «Книга рекордів України» та найбільший діловий клуб, який об’єднує лідерів українського бізнесу – «CEO Club Ukraine»

Унікальний екологічний проєкт проведуть на території всієї України. Згодом планують залучити до нього інші країни. Організатори мріють, що озелененням планети опікуватимуться по всьому світі, і тоді на Землі буде легше дихати. Саме про це говорили сьогодні під час презентації проєкту «Озеленення України». В його рамках висадять мільйон дерев.

На презентації проєкту були присутні представники місцевих громад, бізнесу та громадських організацій, яким не байдужа природоохоронна діяльність.

Єврорегіон «Дністер» завжди ставив і ставить своїми пріоритетними завданнями екологічний напрямок: розвиток органічного землеробства, здорове харчування, рекреація річки «Дністер» та інші. Сергій Татусяк, голова Єврорегіону «Дністер» вважає дану ініціативу досить корисною і продуктивною не лише з огляду екологічної складової проєкту але і потужного освітньо-виховного впливу на молодь.

Координаторками проєкту у Вінницькій області є Ганна Давиденко та Ольга Маліновська.

Ініціаторка проєкту Анна Крисюк підкреслила, що рекорд озеленення буде зафіксовано лише за рік, коли усі дерева приживуться. Тому завдання для тих, хто висаджує – доглядати за ними протягом року.