Місто Гнівань продовжує термомодернізацію дитячих садків №1 та №3 за підтримки ЄС та під наглядом міжнародних експертів

93

Уже спливає майже другий місяць термомодернізації будівель ДНЗ №1 та №3 у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проєкт фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Наразі, будівельні роботи у дитячому садку №1 знаходяться на етапі продовження утеплення фасаду, монтажу покрівлі, розпочато монтаж зовнішньої тепломережі, а от роботи із встановлення внутрішньої системи опалення уже завершені.

А у будівлі ДНЗ№3 утеплення фасаду уже знаходиться на завершальній стадії, а продовжуються роботи із монтажу покрівлі, електромережі, вентиляції, водовідведення та влаштування бетонної відмостки.

Будівельники підрядних організацій безперервно працюють на об’єктах.

13 листопада м. Гнівань в черговий раз відвідали експерти Команди підтримки Програми ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» Дмитро Іваненко та Олександр Надточий з метою контролю якості виконання будівельних робіт.

У рамках візиту експерти відвідали будівлі дошкільних закладів за участі представників команди проєкту, підрядних організацій та технічного нагляду. Після огляду та обговорень будівельних робіт експертами Команди підтримки було надано кілька зауважень та рекомендації підрядникам щодо поліпшення якості виконання робіт. Зокрема, зауваження стосуються пошкодження гідроізоляції вікон і конструкцій даху, а також некоректного облицювання утеплювача у окремих місцях. Також експерти рекомендували додатково здійснити роботи із укріплення фундаменту котельні ДНЗ №1.

На завершення візиту експерти зустрілися із міським головою Володимира Кулешова для обговорення підсумків візиту, проміжних результатів та планів проєкту загалом.

Нагадуємо, що ДНЗ№1 та ДНЗ№3 перші із  4-х дитячих садків м. Гнівань, які планується термомодернізувати за європейськими стандартами у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».