«Де це той Томашпіль?» – команди Харкова та Івано-Франківська дивувались успіху спортсменів з ОТГ на Вінниччині

133

Кожен мешканець Томашпільської ОТГ Вінницької області має вільний доступ до усіх спортивних об’єктів громади. Дотримання здорового способу життя тут заохочується та вітається. Про розвиток масового спорту в Томашпільській об’єднаній громаді «Інформаційній Вінниччині» розповів її голова Валерій Немировський.

photo_2020-08-21_11-29-09

– У нас спортивне містечко. І фізкультурно-спортивна робота ведеться постійно. Головний пріоритет – здорові мешканці, тому всі охочі мають вільний доступ до всіх спортивних об’єктів. У нас постійно хтось займається у спортзалах. Тільки в нашій школі є два спортзали. Тут навіть у великій теніс грають, – говорить Валерій Федорович. – З 870 наших учнів 750 займаються в якихось секціях або гуртках. Будинок творчості постійно повно школярів: співають, танцюють, плетуть із соломи, вишивають бісером та інші. Влаштовують виставки, конкурси, фестивалі. Значна кількість дітей ходить до спортшколи.

У спортивній школі займаються волейболом, мініфутболом та рукопашним боєм.

photo_2020-08-21_11-29-06

– Секція рукопашного бою у нас користується особливою популярністю. Адже тренування проводить майстер спорту Сергій Водянюк. Він неодноразово привозив нагороди з різного рівня змагань, є призером Європи. Дуже авторитетний спортсмен. Крім того, двоє його вихованців теж стали майстрами спорту, – наголошує голова ОТГ. – Показують гарні результати томашпільчани і в інших видах спорту. Наприклад, аматорська команда з футболу зайняла перше місце в обласній першій лізі.

Також добре знають у Вінницькій області команду з гандболу «Олімпік-Томашпіль».

photo_2020-08-21_11-29-00

– Ми у 2018 році зайняли 8-ме місце на Всеукраїнських змаганнях з гандболу на піску. Тоді наші хлопці обійшли дуже сильні команди з Харкова та Івано-Франківська. І вони дуже дивувались, все випитували: «Покажіть-но, де це той Томашпіль?». Наразі всі наші чемпіони закінчили вузи та повиїжджали з Томашполя. Але ми вже готуємо їм достойну заміну. Скоро наша команда гандболістів знову здобуватиме перемоги, – переконаний Валерій Немировський. – Нашою гордістю також є Бринчак Іван Іванович, чемпіон світу з пауерліфітінгу 2018 року.

Пишаються у громаді гарним стадіоном та добре облаштованим футбольним полем.

photo_2020-08-21_11-26-31

– Але вже прийшла дещо поновити: бігові доріжки, огорожу, лавки для глядачів. Сподіваємось, наш стадіон включать у програму «Велике будівництво» і ми зможемо повністю реконструювати стадіон, – зауважує Валерій Федорович. – Нам трохи карантин попсував справи. Доходність бюджету різко впала, і ми цього року не можемо виділяти кошти на відрядження для наших спортсменів. Раніше кожен отримував 400 гривень (це тоді, як в Україні платять 60 гривень добових). Зараз ми шукаємо спонсорів, щоб можна було профінансувати поїдки на змагання. Але транспортом постійно забезпечуємо. У нас є два мікроавтобуси «Форд», ми їх використовуємо в цих випадках.

Голова ОТГ запевняє, що зробить все можливе, щоб фізкультурно-спортивна робота й надалі розвивалась, а томашпільські спортсмени досягали нових вершин.

photo_2020-08-21_11-29-03

Фото надані Валерієм Немировським.