Голова Єврорегіону “Дністер” Сергій Татусяк з офіційним візитом відвідав міста Кишинів та Тирасполь

135

17-18 лютого 2021 року делегація Єврорегіону «Дністер» на чолі з Сергієм Татусяком з офіційним візитом відвідала Республіку Молдову.
До складу делегації ввійшли: директор Міжнародного сільськогосподарського кластеру «Дністер» Вадим Мохник, генеральний директор, засновник ТОВ «ПОДІЛЛЯАГРОЗАХИСТ» Суворов Олександр і технічний координатор проєкту «Добродій» ТОВ МП «МБР» Тимофенко Костянтин.

17 лютого відбулась зустріч з радником-посланником Посольства України в Республіці Молдова Ігорем Мельничуком і першим секретарем з економічних питань Посольства України в Республіці Молдова Гаврилюком Тарасом. В ході зустрічі сторони обговорили напрямки співпраці та можливі спільні заходи на 2021-22 рр.

Цього ж дня відбулись зустрічі з партнерами в офісі «Prograin Organic» де обговорили розвиток органічного виробництва в Україні та Республіці Молдова. На зустрічі були присутні: генеральний директор «Prograin Organic» Спартак Кілат, інженер-дослідник в технології переробки сільськогосподарської продукції Габріель Чеботарь, Віце-президент Міжнародного агрокластера «Дністер» Борис Герасим, підприємець Ліліан Попеску та провідні фахівці підприємства.

На запрошення Президента Союзу промисловців, аграріїв та підприємців Придністров’я  Юрія Чебана українська делегація відвідала місто Тирасполь де зустрілась з партнерами. На зустрічі були присутні Олег Баєв – генеральний директор ЗАО «KVINT», керівництво Міністерства іноземних справ та керівництво Інтер-Центр-Люкс. Сергій Татусяк презентував роботу Єврорегіону «Дністер» та Міжнародного агрокластера «Дністер». В ході зустрічі також відбулась презентація українських підприємств, які планують поставки своєї органічної продукції закордон.

Також були вручені Подяки народним ансамблям за участь у ІІІ міжнародному фестивалі-конкурсі народного хорового співу «Над Собом пісня дзвінко лине» ім. Віталія Іжевського,  який проводиться щорічно з 2017 року в м.Іллінці Вінницької області.
Поїздка виявилась насиченою та продуктивною, обговорювалися питання співпраці та розширення можливостей українських, молдавських та  придністровських підприємців.

18 лютого 2021 року відбулось підписання Угоди про співпрацю між Українською громадою Республіки Молдова, яку очолює Віталій Мруг та Єврорегіоном «Дністер». В рамках підписання Угоди сторони домовились про реалізацію спільних соціально-економічних проектів та продовжити сприяти налагодженню співпраці між територіальними громадами Республіки Молдова та Вінницької області.