Запрошуємо представників територіальних громад Вінницької області взяти участь у тренінгах проекту «Управління системою освіти територіальних громад: досвід країн Вишеградської четвірки для України»

99

Запрошуємо представників об’єднаних територіальних громад Вінницької області до участі у проекті «Управління системою освіти територіальних громад: досвід країн Вишеградської четвірки для України».

Проект реалізовується  ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.

Головною метою проекту є підвищення ефективності управління системою освіти територіальних громад України шляхом поширення досвіду та кращих практик країн Вишеградської четвірки.

Проект передбачає проведення циклу тренінгів для 15 громад Вінницької області та створення методичного посібника у сфері управління та оптимізації системи освіти у територіальних громадах на основі досвіду країн Вишеградської четвірки. Підсумковим заходом проекту стане Міжнародної Конференції.

У рамках проекту на Вас чекають:

  • 3-х денний тренінг для представників 15 ОТГ Вінницької області, який відбудеться 4-6 грудня у м. Вінниця.

Головні теми тренінгу:

  • Стратегічне планування розвитку освіти ОТГ;
  • Процес оптимізації системи освіти ОТГ;
  • Досвід та кращі практики країн Вишеградської четвірки у сфері управління та оптимізації системи освіти у територіальних громадах.

Тренінг проводитимуть провідні українські та міжнародні експерти з Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини.

Організатори забезпечуються проживання, харчування та роздаткові матеріали для учасників.

Для участі в тренінгах громада делегує двох представників: представника органу місцевого самоврядування (наприклад, профільний заступник або представник відділу, що відповідає за управління освітою) та представника громадськості (наприклад, громадської організації, батьківського комітету, закладу освіти).

Всього буде відібрано 30 учасників тренінгу з 15 громад Вінницької області. Пріоритет буде надано об’єднаним територіальним громадам (в тому числі і тим, в яких ще не призначені вибори, але є рішення про об’єднання) або потенційним адміністративним центрам ОТГ.

Усіх зацікавлених просимо до 17:00 26 листопада надіслати заповнену анкету для участі (анкети додаються) на електронну адресу [email protected].

  • Міжнародна конференція «Управління системою освіти територіальних громад: досвід країн Вишеградської четвірки для України», яка відбудеться 7 грудня у м. Вінниця.

Міжнародна конференція стане підсумковим заходом проекту, у рамках якого будуть представлені практичні аспекти в сфері управління системою освіти територіальних громад, а також досвід та кращі практики країн Вишеградської четвірки. Учасниками конференції стануть 100 осіб, а саме представники партнерів та експерти проекту з України, Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини, учасники проекту, представники органів місцевого самоврядування, органів влади, представники освіти, громадськості та інші зацікавлені особи. Програмою заходу також передбачено індивідуальне спілкування та консультації експертів та обмін досвідом.

Організатори забезпечують харчування учасників.

Час проведення: 07 грудня 2018 року. Початок о 11:00, початок реєстрації учасників о 10:00.  Тривалість конференції – до 4 годин.

Місце проведення: Готель «Франція» (м. Вінниця, вул. Соборна, 34).

30 учасників тренінгу будуть запрошенні до участі у Міжнародній конференції. Для підтвердження участі у Міжнародній конференції інших представників громад просимо пройти додатково он-лайн реєстрацію за посиланням: https://goo.gl/oupi8k

або надіслати на електронну адресу [email protected] відомості про учасника(ів): прізвище та ім’я, посада, назва організації/установи, яку представлятиме, контактний телефон та електронна адреса.

 

Детальна інформація на сайті: www.rc.vn.ua/ukr/projects/v4foruaesm

За довідками звертайтесь: Анастасія Ланова (+38-093-347-10-07, [email protected]).