На Вінниччині проходять наради-семінари з органічного виробництва

76

21-22 лютого 2019 року Єврорегіон «Дністер» спільно з Вінницькою обласною державною адміністрацією та Міжнародним сільськогосподарським кластером «Дністер» проводять наради-семінари з органічного виробництва. Заходи відбуваються в районах Вінницької області за участі голови Єврорегіону Сергія Татусяка, голів райдержадміністрацій та районних рад, директора агрокластера «Дністер» Вадима Мохника, керівництва голландсько-молдовського підприємства «Prograin Organic», керівників органів місцевого самоврядування, аграріїв, фермерів та інших підприємців зацікавлених в розвитку органічного виробництва.

В ході семінарів аграрії отримали практичні рекомендації щодо виведення земель в органічні, їх сертифікації, систем сівозміни, боротьби з бур’янами і шкідниками, поставки органічного насіння, логістики та переваг органічного виробництва в цілому. Партнери Єврорегіону та Міжнародного агрокластеру «Дністер» голландсько-молдовське підприємство «Prograin Organic» готові допомогти аграріям з Вінниччини забезпечити замкнутий цикл органічного виробництва, а саме допомогти в сертифікації земель, поставки якісного насіння, логістика та збут продукції закордон. Адже на сьогоднішній день розвиток екологічно-органічного виробництва це піклування про здоров’я людей,  відновлення родючості  землі, перспективний бізнес і соціальний проект – через створення робочих місць на селі.

Нагадаємо, що в рамках реалізації проекту Єврорегіону «Дністер» в партнерстві з  Вінницькою обласною державною адміністрацією «Транскордонна мережа для інноваційного  сільського господарства» було  утворено Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер», який об’єднав аграріїв Вінниччини і Республіки Молдови для вирішення їх проблем. Члени агрокластера визначили одним із пріоритетних напрямків  своєї діяльності – органічне виробництво.