Відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги

116

Дорогі співвітчизники!

Сьогодні весь світ відзначає День пам’яті й примирення. Ще 22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 8 травня Днем пам’яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни. У цей день ми схиляємо голови, вшановуючи всіх, хто не пережив лихоліття війни.

А вже завтра, 9 травня, ми вітаємо наших ветеранів з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Саме вони змогли захистити свою Батьківщину, відстояти свою землю та дати гідну відсіч нацистським посіпакам. На превеликий жаль, щороку меншає ветеранів, яким ми уклінно дякуємо за Перемогу. Я щиро вітаю усіх захисників Батьківщини, які зустрічають 75-ту переможну весну! Прийміть щирі побажання міцного здоров’я та глибоку шану. Ми пам’ятаємо ваш героїзм, мужність та відданість!

Так склалось, що саме цього року ми не можемо гідно привітати усіх ветеранів. Світова пандемія обмежила нас у бажаннях урочисто вшанувати Героїв, та згадати, що перемога над нацизмом далась нам та усьому світові надзвичайно високою ціною! Ми не забудемо вашого звитяжного подвигу у здобутті Перемоги! Мирного усім нам неба!

З повагою,
Голова «Єврорегіона «Дністер»
Сергій Татусяк