19 вересня у Гнівані відсвяткували День міста та відкриття Тижня сталої енергії 2020

102

19 вересня гніванчани відсвяткували 391-річницю з дня заснування міста Гнівань. Цьогоріч свято Дня міста втретє відбулося разом із відкриттям Тижня сталої енергії 2020, який проходитиме 19-25 вересня у рамка проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

На жаль, карантинні умови внесли свої корективи і обмеження у відзначення Дня міста Гнівань та відкриття Тижня сталої енергії 2020. Однак,  це свято Гніванська міська рада не скасувала, а запропонувала мешканцям відсвяткувати в особливому форматі.

Святкування розпочалися з 14 вересня, понеділка. Безліч організацій та творчих колективів записали свої відео-привітання із Днем міста та вітали своїх земляків у соціальних мережах за хештегом  #Ялюблюсвоємісто та #ЯлюблюГнівань.

Топовим привітанням стала презентація 19 вересня пісні «Над Бугом рікою», автором якої є особисто міський голова Володимир Кулешов, а до її виконання долучилися Ольга та Андрій Петлики, Леся Сіра, Світлана Шамрай, Сергій Журавльов, Володимир Кулешов. У відео до цієї пісні увійшли найпрекрасніші краєвиди рідного міста Гнівань.  https://www.youtube.com/watch?v=-11PKQwuwJ8&t=5s

«Я дуже люблю наше рідне місто, тому серед півсотні пісень, написаних мною,  більше 10 пісень зі згадкою про Гнівань. Але серед них не було такої, яка б могла описати всю красу нашого міста. Тому була написана саме ця пісня. Мені дуже приємно, що артисти будинку культури взяли її за основу у вітанні мешканців з Днем міста», – коментує міський голова Володимир Кулешов.

Святкові заходи до Дня міста Гнівань розпочалися 17 вересня із турніру з міні-футболу, в якому взяли участь 4 команди. Далі 19 вересня відбулися змагання одразу з двох видів спорту – волейбол та баскетбол.

Усі учасники спортивних турнірів були нагороджені почесними грамотами, медалями, кубками та м’ячами від Гніванської міської ради та ГО «Спортивна рада м. Гнівань».

Також 19 вересня майже цілий день тривав традиційний велопробіг «ВелоEnergy», але з індивідуальними заїздами учасників, серед яких потім розігрувалися 10 подарунків онлайн з головним призом – сучасним велосипедом.

Цей захід проводився у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Умови для учасників були наступні. Учасникам необхідно було попередньо зареєструватися у онлайн-формі, а у День міста Гнівань до 16:00 самостійно проїхати на велосипеді повз 3-и локації у місті. На кожній із локацій були встановлені фотозони, де учасники фотографувалися, а далі публікували свої фото у соціальних мережах.

Саме ці фото були головним підтвердженням участі кожного у велопробігу «ВелоEnergy». О 17:00 того ж дня відбувся прямий ефір, де організатори рандомно (випадкова генерація чисел онлайн) розіграли 10 подарунків серед списку 71 зареєстрованого учасника. Відразу ж у прямому ефірі організатори перевіряли наявність підтверджуючих фото на особистій сторінці учасників у соцмережах, посилання на яку учасники залишили при реєстрації.

Головний приз сучасний велосипед отримала 12-ти річна Цітрінель Юля!

Я буду здивована, якщо я щось виграю“, – так підписала Юлія свої фото з велопробігу у Instagram і виграла головний приз! Буквально за 20 хвилин після завершення ефіру Юлія разом із мамою відразу ж прибули до Гніванської міської ради та отримала свій подарунок від організаторів. Сказали, що спочатку не повірили, але додому повернулися уже із новим велосипедом.

Нагадуємо, що Тиждень сталої енергії 2020 триватиме у м.Гнівань 19-25 вересня у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

У рамках Тижня сталої енергії у м. Гнівань пройдуть інформаційна кампанія, серія виховних годин для школярів та вихованців дошкільних навчальних заходів, а зараз тривають креативні конкурси на екологічну тематику:

Всього буде визначено 15 переможців у 5 номінаціях, які отримають цінні призи!

Усі деталі за посиланням: https://gnivan-miskrada.gov.ua/news/1600329526/