За сприяння Сергія Татусяка Вишгородський район підписав Угоду про спіпрацю з Містом та гміною Моравіца

83

26-28 вересня Вишгородський район відвідала делегація Гміни Моравіца (Келецького повіту, Свєнтокшиського воєводства, Польща) у складі: Бургомістра Маріана Бураса, голови ради Келецького повіту Яцека Кузі, Президента спортивного клубу «Моравія» Пшемислава Стройваса.

За сприяння голови Єврорегіону «Дністер» та МГО «Україна – Польща – Німеччина» Сергія Татусяка та в рамках даного візиту відбулося підписання Угоди про співпрацю між Вишгородським районом в особі голови Вишгородської районної ради Ростислава Кириченка та Містом і Гміною Моравіца в особі Бургомістра Гміни Маріана Бураса з метою налагодження зв’язків у багатьох галузях та зміцнення дружніх відносин.

На підписання Угоди були запрошені: депутатський корпус Вишгородської районної ради, партнери Вишгородської районної ради Міжнародна громадська організація «Україна-Польща-Німеччина» в особі Олексія Гаврилова – голови Вінницького обласного осередку МГО «УПН» та заступника голови Єврорегіону «Дністер» за сумітництвом та Світлани Пустовіт – заступника голови Вінницького обласного осередку МГО «УПН», заступника директора Єврорегіону «Дністер»; Лідія Заводська – Катюжанський сільський голова, Тамара Савенок – Лютізький сільський голова, Радіон Старенький – Новопетрівський сільський голова, Оксана Чуж – Сухолуцький сільський голова.

Дана Угода передбачає обмін досвідом органів місцевого самоврядування у сфері охорони здоров’я; організацію та реалізацію спільних міжнародних молодіжних, культурних, наукових, спортивних, туристичних та інформаційних заходів; написання спільних грантових програм; налагодження зв’язків між громадами, які сприятимуть зміцненню дружніх стосунків.

Після підписання Угоди делегація з Польщі та Вінницької області відвідали Музей давньоруського гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника де познайомились з директором Владою Литовченко та побачили пам’ятку архітектури – єдиний у Східній Європі збережений гончарний горн ХІ ст, та дізналися історію керамічного виробництва. Після відвідали Вишгородську спортивну школу та село Сухолуччя, де відбулась зустріч з сільським головою Оксаною Чуж. Сторони обмінялись досвідом, домовились про налагодження та розвиток співпраці.

28 вересня відбулась поїздка до с.Катюжанка та зустріч з сільським головою Лідією Заводською. Польські партнери відвідали будинок культури, ФАП, сільську раду. Під час зустрічі також обмінялись досвідом та домовились про співпрацю.

На завершення делегація Гміни та міста Моравіца та ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» та Єврорегіону «Дністер» взяла участь у святкуванні Дня села Лютіж. Перед урочистою частиною сільський голова Тамара Савенюк провела ознайомчу екскурсію гостям. Показала як працює школа та садочок в селі. Запросила до співпраці та реалізації спільних проектів.