22 вересня гніванчани відсвяткували День міста та відкриття Тижня сталої енергії

72

22 вересня гніванчани відсвяткували 389-річницю з дня заснування міста Гнівань. Цьогоріч свято Дня міста відбулося разом із відкриттям Тижня сталої енергії.

Тиждень сталої енергії проходить вперше у м. Гнівань протягом 22-28 вересня у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Святкові заходи розпочалися о 11:30 з молитви за Гнівань та Україну на площі Т.Г. Шевченка, на яку зібрались віряни усіх конфесій міста.
Святкування продовжилося велопробігом «ВелоEnergy», в якому взяло участь більше 200 учасників різних вікових категорій. Колона учасників велопробігу на чолі із міським головою Володимиром Кулешовим, головою ГО «Гніванчани» Анатолієм Дроздом, представником ГО «Єврорегіон «Дністер» здійснили велоподорож містом загальною протяжністю більше 6 км.

Усі без виключення учасники велопробігу стали учасниками розіграшу 10 цінних призів, головний з яких – учасний спортивний велосипед. Найстарша учасниця велопробігу за свій патріотизм та силу волі отримала додатковий приз від міського голови Володимира Кулешова та голови ГО «Гніванчани» Анатолія Дрозда.

О 15:00 на центральній площі міста розпочали роботу «Гостинні світлиці» від мешканців сіл Грижинці, Могилівка та Демидівка, виставка товарів і послуг у сфері енергоефективності. Також гості свята мали змогу відвідати виставку творчих робіт учасників конкурсу «Енергоефективність і енергозбереження очима школярів Гніванської ОТГ», який проходив серед учнів Гніванської ОТГ протягом 10-19 вересня у номінаціях малюнків та фотографій. Перемогу у конкурсі серед поданих більше 150 конкурсних робіт отримали 9 учасників. Переможці були нагороджені грамотами та цінними подарунками на головній сцені свята.

Урочиста церемонія відкриття свята розпочалася ввечері на площі Перемоги з вітального слова Гніванського міського голови Володимира Кулешова, голови м. Гола Пристань (міста-партнера) Олександра Бабича та представника ГО «Єврорегіон «Дністер» Андрія Кавунця. Вони побажали місту подальшого розвитку, нових можливостей та здобутків у розбудові міста та громади в цілому.

З Днем народження міста та відкриттям Тижня сталої енергії вітали піснями та танцями творчі колективи та артисти Гніванської ОТГ. Поруч зі сценою дітвору розважали різноманітні атракціони та батути, а дорослі мали змогу скуштувати різні смаколики польової кухні.

Під час святкового концерту на гніванчан та гостей свята чекали додаткові подарунки від міського голови Володимира Кулешова. Зокрема, було нагороджено Подарунковими сертифікатами подружжя Томчук з нагоди їх діамантового весілля, молодят Курдиш, наймолодшу жительку міста Шимко Софійку, найкращих освітян та спортсменів міста, які свої здобутки присвячують рідній громаді. Також на святковій лотереї, у якій взяло участь понад 500 учасників, було розіграно дороговартісні призи від міського голови та підприємців міста, головним з яких став LED-телевізор.

Родзинкою та завершенням свята став виступ спеціально запрошеного гостя, учасника шоу «Голос країни» , Олександра Онофрійчука, який запалював та розважав публіку світовими хітами та подарував масу позитивних емоцій присутнім.