У селі Куманівці відродили урожайність угідь завдяки органічному землеробству ТМ “Добродій”

118
28 липня 2021 року делегація Міжнародного агрокластеру «Дністер» перебувала із ознайомчим візитом на фермерському господарстві «Велес АРС», яке очолює Олександр Лисий, що знаходиться в с.Куманівці, Вінницької області.
Склад делегації: голова Єврорегіону “Дністер”, віце-президент Міжнародного агрокластеру “Дністра” Сергій Татусяк, директор Агрокластеру Вадим Мохник, заступник директора Микола Радіонов, директор “Медіа-Центр” Світлана Пустовіт та менеджер з питань регіонального розвитку Віталій Мережко.
Дане підприємство займається вирощуванням зернових, бобових і олійних культур. Більше 5 років користується виключно органо-мінеральними добривами торгової марки «Добродій» і має одні з найкращих врожаї в своєму регіоні.
Під час візиту, було обговорено ряд питань стосовно екологічного стану України та шкідливого впливу хімічних добрив на землеробство. Агрохімікати, пестициди, ГМО-культури поставили під загрозу здоров’я людей. Тому, головним завданням постає інформування суспільства про загрозу хімічних добрив та впровадження альтернативного, органічного землеробства із застосуванням продукції «Добродій». Це продукція, яка є екологічно чистою, захищає навколишнє середовище, сертифікована Органік Стандарт, не містить хімічних сполук та забезпечує високі врожаї.