Директор Єврорегіону Микола Радіонов взяв участь в регіональній публічній дискусії «За закритими кордонами: транскордонне співробітництво України та ЄС у часи COVID-19»

101

Сьогодні 16.04.2021 року відбулася регіональна публічна дискусія «За закритими кордонами: транскордонне співробітництво України та ЄС у часи COVID-19».  В нинішніх умовах пандемії – це зручний, масштабний та ефективний формат зустрічі для обговорення питань впливу пандемії Covid-19 на транскордонне співробітництво.

Участь в дискусії взяв директор Єврорегіону «Дністер» Радіонов Микола, який виступив з темою «Єврорегіон “Дністер”, як майданчик транскордонного співробітництва між територіальними громадами України та Республіки Молдова». До участі у заході були запрошені представники центральної, місцевих та регіональних влад, громадські організації та експерти. Захід відбувся в рамках проектів “Розуміння угод про асоціацію між ЄС та Україною, Молдовою та Грузією” (3DCFTAs) за підтримки Уряду Швеції та “Посилення ролі ОГС в демократизації України”, який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за підтримки Європейського Союзу.

Під час онлайн – дискусії, було обговорено ряд питань: як вплинула пандемія Covid-19 на транскордонне співробітництво України з ЄС, які є ключові соціальні та економічні переваги  і настільки ефективними є програми з транскордонного співробітництва. Також було розглянуто екологічні виміри та як транскордонне співробітництво допомагає вирішенню питань історичної спадщини або задоволення національних меншин.

В ході дискусії були напрацьовані реальні кроки поліпшення транскордонного співробітництва України та ЄС в умовах пандемії та нових викликів.