В Криниця-Здруй розпочав роботу 29 Міжнародний економічний Форум: “Європа завтрашнього дня. Сильна, але яка саме?”

116

В місті Криниця-Здруй Республіка Польща розпочав роботу 29 Економічний форум – найбільший у Центральній та Східній ЄвропіЦьогорічне гасло Форуму: “Європа завтрашнього дня. Сильна, але яка саме?”

Традиційно з 1992 року у вересні до Криниці приїжджає більше ніж 4000 осіб з понад 60 країн світу, щоби взяти участь у “польському Давосі”.

За 3 дні роботи форуму планується проведення 2 пленарних сесій, понад 200 тематичних панелей та дискусій, ряд культурних заходів. Головне завдання конференції – створити умови для конкретних дискусій про майбутнє і тим самим підвищити рівень розуміння того, що відбувається у світі, в Європі, в сусідніх країнах.

Делегація Єврорегіону «Дністер», який вкотре є партнером форуму також бере участь в заході. До складу делегації увійшли представники органів місцевого самоврядування з Вінницької та Херсонської областей, Молдови, бізнесу, громадських організацій та ЗМІ.

Сьогодні 3 вересня заплановано проведення дискусійної панелі: «Міжрегіональне транскордонне співробітництво в Центрально-Східній Європі», де Сергій Татусяк є модератором. Участь в панелі візьмуть: Олександр Ганущин, голова Львівської обласної ради, Радослав Квецен, член Правління – Банк Господарства Крайового (Польща), Адріана Нікула, координатор Регіонального бюро Румунія-Україна-Румунія, Арон Шакац, директор Технічного секретаріату об’єднань – Програма ENI CBC Венгрія-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 (Венгрія).