Відбувся черговий XI Фестиваль народного мистецтва “Мамину сорочку пригорну до серця”

84

17 серпня 2019 року в с.Клембівка Ямпільського району відбувся XI культурно-мистецький фестиваль «Мамину сорочку пригорну до серця».
Фестиваль започаткований у 2009 році в селі Клембівка, яке з далекої давнини славиться своїми вишивальницями. Фестиваль проводиться щорічно напередодні святкування Дня Незалежності України. У фестивалі беруть участь кращі вишивальниці Вінницької області з усіх районів, представляючи на виставку-ярнмарок свої вишиті роботи (сорочки, рушники, скатерки, серветки, картини), а також приїжджають гончарі, різьбярі, живописці та представники інших народних ремесел, провідні аматорські творчі колективи та окремі виконавці українських народних та авторських пісень. Радує те, що до участі в святі долучились народні майстри з Сорокського району, Республіки Молдова. 

Делегація Євроергіону «Дністер» на чолі з головою Сергієм Татусяком взяла участь в заході. Сергій Татусяк привітав всіх присутніх зі святом, вручив подарунки організаторам від Євроергіону «Дністер» та запевнив, що Єврорегіон завжди відкритий до співпраці і готовий до розширення маштабів свята.

Окрім того на святі були присутні Григорій Калетнік, президент Вінницького національного аграрного університету, Микола Копачевський, директор Департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації, Валентина Троян в.о. начальника управління культури і мистецтв облдержадміністрації, Вадим Вітковський голова обласної організації НСПУ, письменник, Ніна Гнатюк поетеса, етно-майстерня «Коло» з м. Вінниця. Зустрічали гостей голова Ямпільської районної ради Сергій Гаджук та сільський голова Валентина Зарічна-Бобошко.